RSS

Brabantsedag 2012

Een sterke boodschap, een fraaie uitwerking, goed straatspel: de wagenbouwers van de cultuurhistorische optocht pakken uit. En hoe!

De wagen met een vertaling van het door Gerrit Rietveld ontworpen onderkomen van weverij De Ploeg – de ploegstoffen eens een begrip in Brabant en ver daarbuiten – wint. Het gaat erom voorbij het thema te gaan en er een eigen originele interpretatie aan te geven. Ieder wagenbouwgroep doet dat op zijn manier, allen sterk. Maar ja, zoals het in een wedstrijd betaamt gaan enkelen aan kop.

[klik op de foto voor korte uitleg] Straattheater, publiek ik heb je!

De prijs voor het straattheater gaat voor mij naar dat kleine meisje op haar karretje, de armpjes in spierballetjes fanatiek opgeheven, met een strijdbaar gezichtje daagt ze me uit. Dat kleine opdondertje met haar vlechtjes en achterscheiding in zigzagpatroon: een en al girl power. Nu, dat kan nog wat worden. Lieden in Heeze, maak je borst maar nat!

Dali komt tot leven, een surrelaistische wereld, vriendenkring Het Zij Zo       

 

 

       

nog meer foto’s: zie uitrol

http://www.brabantsedag.nl/vrijwilligers:

voor wie wil meedoen aan één van de wagenbouwgroepen of wil bijdragen aan één van de werkgroepen kindermiddag / klassiek in Kerk & Kroeg /  slotavond / algemene organisatie optocht / creatief team / kleding optocht / grime & haarwerk optocht / jury /  technische zaken optocht /veiligheid / sponsoring / financiën / marketing & PR / facilitair en horeca / thema / de aftrap / opening / theater en exposities / kunstgalerij / theater & vermaak /  > bestuur / secretariaat

Info en contact: 040 – 226 3139 / info@brabantsedag.nl

56e brabantsedagX De LambrekvriendenX vrX vriendengroep Van GaalX Vriendenkring De Engelse TuinX Vriendenkring De LaarstukkenX Vriendenkring De RijtenX Vriendenkring De Rooie HoekX Vriendenkring HaisjoX Vriendenkring HopeloosX Vriendenkring Ietskes SchifX Vriendenkring KapelstraatX Vriendenkring SchenkelsX Vriendenkring Snoeijen

 

Reacties zijn gesloten.