RSS

60 jaar thema verbeeld: collector’s item

Wat is dit een prachtig boek!

Dit boek neemt je mee door de wereld van Brabantsedag. Het laat zien hoe dit evenement is uitgegroeid tot een begrip. Jaarlijks trekt een huizenhoog rollend theaterspektakel door de straten van Heeze. Maar het boek biedt méér. Het laat zien hoe ontwerpers en designers door de jaren heen het thema verbeelden. Ruimte gevend aan de fantasie, een eigen handschrift etalerend, zetten de illustratoren en fotografen een thema neer in één beeld. Mooi is te zien hoe ook de grafische wereld haar eigen trends en conceptuele ontwikkeling kent.

Ontwerpers over hun aanpak

Wat beweegt de bedenkers van deze reeks posters? In korte interviews vertellen zij hoe zij zich tot hun eigen werk verhouden en in relatie staan tot hun voorgangers bij het ontwerpen van de poster voor Brabantsedag. En passant geven de archieffoto’s een inkijkje in de Brabantse samenleving. De posterbeelden vormen met elkaar een verhaallijn. Een eigenzinnige serie die de samenhang én evolutie door de jaren heen laat zien. De creatieve vertaling is steeds weer even uniek en veelzeggend, zoals de cultuurhistorische optocht dat zelf ook is.

Vriendenprijs

Dit boek is een aanrader voor wie een creatieve opleiding volgt, voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de wisselwerking tussen cultuur en sociale verbanden en voor iedereen die trots is op zijn Brabantse roots. Je vraagt je af hoe een dergelijk boek tegen deze prijs ( € 15,00)  kan worden gemaakt. Dat kan ook alleen dankzij de belangeloze inzet van velen en steun van Stichting Vrienden Brabantsedag.

ISBN 978-90-9030348-2

 

 

Reacties zijn gesloten.