RSS

Expositie Pastorietuin

In de Pastorietuin exposeert deze 60e editie van Brabantsedag Heeze Dany Tulkens. Hij last en slaat beelden in brons. Dus niet via een gietmal. Dat is apart. Knap hoe hij op die manier toch veel details in het materiaal weergeeft. Het brons beweegt en komt tegelijkertijd massief, geaard, over.  De naden tussen de verschillende stukken zijn zichtbaar aanwezig en maken voor mij het werk nog toegankelijker. De karakters worden daardoor wezens van vlees en bloed. Kijk eens hoe de gelegde las een en al emotie wordt. Hoe mooi is dat!

Tulkens neemt de eigenaardigheden van mensen op de hak. Met name ironie, sarcasme en cynisme komen naar voren. Dit wordt dan weer zo opgeblazen dat het ook weer humoristisch wordt. Hé, jij daar, met je zelfingenomen bla-bla: kijk eens een keertje in de spiegel! Of juist ook weer heel kwetsbaar toont. Een Ironie om niet geraakt te worden, bij wijze van beschermlaag. Of koppig koddig.

Ik kende zijn werk niet, net zomin als de techniek. Het lijkt me rustgevend om hem in zijn werkplaats te zien werken. En ik ga beslist zelf wat experimenteren. Gewoon om te voelen hoe het voelt om zo één te zijn in het contact met het materiaal.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Reacties zijn gesloten.