RSS

Optocht foto’s wagenbouwers 13 t/m 16

Parade van Vermaeck: de wagenbouwers pakken uit!

Ze toveren als het ware een konijn uit een hoed: in een kort stopmoment zetten de groepen over nog geen 60 meter per minuut een heel verhaal neer. Laat dat maar over aan de Wagenbouwers van de Brabantsedag! Wagen voor wagen krijgen zij de handen op elkaar. In een mum van tijd zit het publiek in de sfeer en tijd van een historische gebeurtenis. In een ogenblik ben je onderdeel van het straattheater. Een impressie.

13. Vriendenkring Van Gaal Een vermaeckelijke vlucht op hete lucht!

Een grote hit zijn de Brabantse en Limburgse ballonfeesten in de jaren ‘20 en ’30 van de vorige eeuw. Negen joekels van luchtballonnen staan klaar voor vertrek, met passagiers en piloten in rieten manden. De toegestroomde menigte wenst de helden een behouden vlucht. Touwen worden losgelaten, zandzakken gaan overboord, alle zorgen en problemen zijn voor morgen. Duimen voor een veilige landing!

14. Vriendenkring Hopeloos De Spieghel van het Vermaeck

Koningen, rijke lieden en gewone mensen: narren, clowns en cabaretiers nemen hen op de hak. Komisch, luchtig én scherp. Daar maken ze werk van. Heel vermakelijk! Wie bedenkt dat de grappen en eigenaardigheden zijn ontleend aan de werkelijkheid, kijkt ook in een spiegel . ‘Vermaken’ en ‘vermaakt worden’ liggen dan wel heel dicht bij elkaar. Want wie verkneukelt zich eigenlijk om wie?

15. Vriendenkring Schenkels Draaien maar!

Het kartonnen orgelboek, wat een uitvinding. Eindelijk is het mogelijk om muziek op te slaan en keer op keer af te spelen om er samen van te genieten op het dorpsplein. Zoals alle festivalgangers dat nu weer doen zodra de dj begint te draaien. En waar de grote podia doen denken aan de kleurrijke orgels van weleer. De verbindende invloed van muziek is nog steeds krachtig. Dat wordt feesten!

16. Vriendenkring De Rijten Circus Salto Mortale

Het circus is spektakel. Misschien vraag je je wel eens af – héél stiekem: wat als de messenwerper een arm of been raakt? Of de stuntman als levende kogel naast het vangnet landt? Of de acrobaten op hun gat vallen? Natuurlijk wil niemand dat iemand zwaargewond raakt en pijn heeft. Maar toch… Is de mooiste vorm van vermaeck misschien leedvermaeck?

Publieksprijs HWV

 

Reacties zijn gesloten.