RSS

Optocht foto’s wagenbouwers 5 t/m 8

Parade van Vermaeck: de wagenbouwers pakken uit!

Ze toveren als het ware een konijn uit een hoed: in een kort stopmoment zetten de groepen over nog geen 60 meter per minuut een heel verhaal neer. Laat dat maar over aan de Wagenbouwers van de Brabantsedag! Wagen voor wagen krijgen zij de handen op elkaar. In een mum van tijd zit het publiek in de sfeer en tijd van een historische gebeurtenis. In een ogenblik ben je onderdeel van het straattheater. Een impressie.

5. Vriendenkring De Oude Ambachten De magische wereld van het pretpark

Opstaan, werken, eten, slapen, opstaan, werken, eten, slapen… Zin om weer dat kinderlijke enthousiasme van vroeger te beleven en opnieuw onbevangen  kind te zijn? Stap mee in de kleurrijke, energieke wereld van DOAse, waar de Dappere DOA’s de scepter zwaaien.  Weg  van de dagelijkse sleur. Wat voelt dat goed! Gelukkig blijft de herinnering!

6. Vriendenkring Kapelstraat Een doodgewoon feestje?

Op 2 november eren katholieken hun geliefde doden met bloemen, muziek, een hapje en een drankje. Ooit kregen armelui zielebroodjes in ruil voor een heleboel gebedjes. Ook voor de doden was Allerzielen een ‘geestig’ feest! Die dag mogen zij voor even het vagevuur verlaten en terugkeren naar hun mooie Brabantse geboortegrond. Welke bekende Brabantse zielen zijn de gelukkigen?

7. Vriendenkring Haisjô Het bloed kruipt waar het niet gaan kan…

Zigeuners trokken vroeger van plek naar plek en zorgden met hun herkenbare muziek overal voor feest. Aan dit nomadisch bestaan werd paal en perk gesteld. Niet meer mogen rondtrekken, een honkvast bestaan, raakte hen in de ziel. Heeft dat de zigeuners volledig veranderd? Of kruipt het bloed waar het niet gaan kan?

 

De Lambrekvrienden M.A.C. Heeze – De Toetertocht, een ontwapenende plezierrit

In 1938 werd de M.A.C. (Motor en Automobielclub) Heeze opgericht. Ruig en stoer, met een hart van goud, organiseert de club toertochten voor de oude dorpsbewoners. Zoals ook nu mensen met een verstandelijke beperking een onvergetelijke dag beleven in een motorzijspan of vrachtwagenrit. Tijdens de Parade van Vermaeck passeert een wel heel speciale truckrun.

 

 

Reacties zijn gesloten.