RSS

Optocht wagenbouwers 1 t/m 4

Parade van Vermaeck: de wagenbouwers pakken uit!

Ze toveren als het ware een konijn uit een hoed: in een kort stopmoment zetten de groepen over nog geen 60 meter per minuut een heel verhaal neer. Laat dat maar over aan de Wagenbouwers van de Brabantsedag! Wagen voor wagen krijgen zij de handen op elkaar. In een mum van tijd zit het publiek in de sfeer en tijd van een historische gebeurtenis. In een ogenblik ben je onderdeel van het straattheater. Een impressie.

0-wagen Gerard van Maasakkers en Björn van der Doelen

1. Vriendenkring De Laarstukken Het Kietelmachien

Door de eeuwen heen boden de vele braderieën, markten, dorps- en gildefeesten een podium voor illustere lieden. Ervaar hoe de wonderdokter iedereen van zijn kwaaltjes afhelpt met zijn hilarisch en onbetwist staaltje medisch technisch vernuft. Bultjes, ingegroeide teennagels, zweetoksels, … de kietelmachine weet er raad mee. Voor je het weet heb je buikpijn van het lachen.

#Laarsteukken foto @Brabantsedag Parade van vermaeck cultuurhistorische optocht miekevanos.com

2. Bouwerij Skôn Aviateurs van het eerste uur

Stel je voor: reizen door de lucht! Een regelrechte technische revolutie! Bij Gilze-Rijen vergaapt het toegestroomde publiek zich aan de waaghalzerij van de onverschrokken vliegpioniers van het eerste uur. Goed voor een spontaan daverend applaus. Wacht de menselijke robot eenzelfde warm onthaal of overheersen angst, onzekerheid en verzet

3. Ge Wit ‘T Oit Noit Nie Popfobia!

Roosendaal is in rep en roer. Daar hebben ze de poppen aan het dansen. Want Brabants beroemdste poppendoktePopke is in rook opgegaan. Wie geeft de gehavende gewonde poppen nu een tweede leven.  Wordt het de dood of de gladiolen? De tijd dringt. Alles uit de kast voor ouderwets vermaak.

4. De Oude Ambachten De magische wereld van het pretpark

Begin 1900 heeft iedere Brabantse kermis al haar eigen spookhuis. Een gewaardeerde attractie. Inspelend op de eigen angsten die iedereen heeft.  Ook nu nog. Het is big business, dat griezelen en gruwen als vermaak. Koop een kaartje voor de schrik en onderga uw eigen adrenaline-kick!

 

 

Reacties zijn gesloten.